Ботев взима играч от Ливърпул

Спорт

14-06-2013, 00:46

Автор:

7 дни спорт

Всичко от Автора

Американският нападател с български произход Вилиян Бижев впечатлил Станимир Стоилов

Ботев Пловдив е напът да осъществи поредната си трансферна бомба, привличайки играч от гранда на английския футбол Ливърпул. Става въпрос за отскорошния младежки национал на България Вилиян Бижев. 20-годишният щурмовак има американско гражданство, но е и с български корен. Той е записал мачове за юношеския и младежкия национален отбор на САЩ. Миналия месец пък прие поканата на селекционера на младежкия национален отбор Михаил Мадански и взе участие в две квалификации.

Бижев е роден и израснал в Калифорния, а през 2011 г. подписа договор за 3 години с Ливърпул. Мърсисайдци първоначално го дадоха под наем за един сезон в дублиращия отбор на германския Фортуна Дюселдорф, а през миналия сезон Вилиян игра като преотстъпен в норвежкия Старт.

По сигурна информация на "7 дни спорт" Бижев е започнал подготовка от понеделник следобед с хита в "Б" група през изминалия сезон ФК Раковски 2011, с който Ботев Пд провежда тясно сътрудничество. В клуба от гр. Раковски пловдивчани пращат за обиграване по-младите си футболисти. Засега се твърди, че Бижев поддържа форма с тима на зелено-белите. Според запознати обаче от Ботев имат намерение да го привлекат, като са планувани преговори в тази насока и в близките дни е възможно да се стигне до окончателна яснота около трансфера му. Целта на жълто-черните е да си осигурят талантливия нападател за бъдеще и съществува голяма вероятност той да започне кариерата си в България в тима на ФК Раковски 2011, докато се адаптира.