Петима министри ще се явят на парламентарен контрол

Политика

14-06-2013, 07:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

На най-много въпроси ще отговаря здравната министърка Таня Андреева

Петима министри от кабинета "Орешарски" ще се явят на парламентарен контрол днес.

На депутатски въпроси ще отговарят вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова относно риска България да загуби средства от Европейските фондове за настоящия програмен период 2007-2013 г. 

Министърът на финансите Петър Чобанов ще говори за политиката на правителството за грижи за децата, осигуряването на бюджетни средства за строеж на детски ясли и градини, упражнявания контрол и резултатите до момента.

Социалният министър Хасан Адемов ще бъде питан за политиката на правителството по отношение на безработицата в страната.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова-Копарова ще отговори на въпрос свързан с бъдещите действия на МОСВ по въпроса с изграждането на "Депо за твърди и битови отпадъци", на територията на село Стожер.

На най-много въпроси – четири, ще отговаря здравният министър Таня Андреева. Тя ще говори за регулацията в здравната система, усвояването на средствата по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013", проект "СПРИ и се прегледай", политиката за ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол и недопускане употребата на наркотици. Министър Андреева ще отговаря и на питане за скрининга и ранната диагностика на онкологичните заболявания.  

Парламентарният контрол ще започне в 11 часа.