Посланици на руската музика в Етнографския

Пловдив Лайф

14-06-2013, 09:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Програмата им включва Чайковски, Прокофиев, Рахманинов и Ростропович

49-ият Международен фестивал на камерната музика в Пловдив посреща днес, 14 юни, в Етнографския музей посланици на руското музикално майсторство. Това става възможно чрез проекта на Музикална къща «Санкт Петербург», който включва концерти на млади руски солисти, лауреати на водещи международни и руски конкурси.

Ценителите на високото изкуство ще могат да аплодират в празничната петъчна вечер от 20 часа в Етнографския музей пианистката Анна Одинцова, цигуларя Павел Милюков и виолончелиста Александър Рамм. И тримата, обкичени със славата на деца чудо, имат многобройни гастроли на световни подиуми – самостоятелно и като солисти с престижни оркестри.
Програмата им включва музика на Хайдн, Менделсон-Бартолди, Паганини, Дебюси, Чайковски, Прокофиев, Рахманинов и Ростропович.

Следващият ден от програмата на 49 МФКМ – неделя, 16 юни, е белязан с два концерта. Утринната серенада по идея и под художественото ръководство на Крикор Четинян ще е от 11.30 часа в зала „Съединение”. Клавирният рецитал на маестро Атанас Куртев ще е от 20 часа в Етнографския музей.