Две години затвор за причинена смърт

Крими

14-06-2013, 10:49

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Апелативният съд във Варна отхвърли жалбата на виновния

Влезе в сила наложеното от Окръжният съд в Добрич, на 24-годишния Красен М. Урумов от гр. Варна наказание 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Той е лишен също от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години. Присъдата влезе в сила след като Апелативен съд – Варна, отхвърли като неоснователна жалбата на Урумов.

Припомняме, че Красен Урумов и 40-годишния Метин Ибр. Насуфов от с. Зърнево, бяха признати от съда в Добрич, за виновни в това, че на 23 февруари 2011 г. по пътя Добрич и Силистра,  Насуфов при управление на микробус „Мерцедес Спринтер”, а Урумов при управление на „Рено Канго” са причинили смъртта на 41-годишен мъж от с. Зърнево, три средни телесни повреди на 37-годишен мъж от същото село и 6 средни телесни повреди на друг 37-годишен мъж от същото село.
След катастрофата двамата са направили всичко зависещо от тях за оказване на помощ на пострадалите. Насуфов също получи 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и бе лишен от право да управляват моторно превозно средство за срок от 3 години.