И в Пловдив протест срещу Пеевски

Мисия Пловдив

14-06-2013, 11:48

Снимка:

Facebook

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Мястото на бунта - площад Съединение от 18, 30 часа

Национален граждански протест се организира срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) във Фейсбук. Над  24 000 души се присъединиха в групата „Не искам Делян Пеевски за шеф на ДАНС” скоро след като той бе избран за длъжността.

Недоволните за избирането на медийният магнат от ДПС за шеф на ДАНС организират национални протести в социалната мрежа именно в спомената група, а стартът на митинга е обявен за 18, 30 часа. В Пловдив мястото на протеста е паметник Съединение, а в столицата е пред Министерски съвет. Освен в града на тепетата и София, вече са уточнени и местата на недоволствата в още 9 града.

„Очаква ни медийно затъмнение,  налагане на зверска цензура и глад. Ако има протести, те ще бъдат отразявани като в Турция при Ергоган”, пишат участниците в групата.

Негативните коментари валят през няколко секунди. Към протеста постоянно се присъединяват и други градове и апелират недоволството да се организира и в тях. Гражданите са гневни, изразяват разочарованието от избора за председател на ДАНС и от други назначения от средите на ДПС и БСП. Някои се заканват, че им остава един избор – емиграция.