Нови площадки за игра за децата на Каварна

Мисия Каварна

14-06-2013, 12:41

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Дарението е на стойност 15 хиляди лева

С още две площадки за игра се сдобиха децата на Каварна. От днес те ще могат да се наслаждават на новите придобивки, разположени в двата обновени парка в морския град - парк „Лятно кино” и парк „Спортна зона”. Люлките, пързалките, съоръженията за катерене и други забавления на открито са закупени със средства на AES Geo Energy. На официалното откриване днес лентата прерязаха кметът на община Каварна Цонко Цонев и изпълнителният директор на фирмата-инвеститор Благовест Начев.

Поредното дарение от страна на американската корпорация възлиза на стойност 15 хиляди лева. По линия на публично-частно партньорство бяха закупени интерактивни дъски за три каварненски училища, изградена бяха площадка с външни фитнес уреди, площадка на открито с уреди за спортна гимнастика и стена за скално катерене, а за нуждите на МБАЛ-Каварна бе закупен дигитален рентгенов апарат.

AES Geo Energy е един от крупните инвеститори на територията на общината. Американската корпорация притежава един от най-големите ветроенергийни паркове в България „Свети Никола” с мощност 156 мегавата.