Кандидат - кмет обеща на пенсионери градини за внуците им

Иван Портних подчерта, че общината трябва да заделя повече средства за подобряване на материалната база на пенсионерските клубове

"Ще има нови детски градини за вашите внуци. Въпросът с недостига на места в детските градини може да бъде решен за шест месеца. Категоричен съм, че във Варна може да има места за всички деца в забавачките, срамно е да има такъв проблем", заяви кандидатът за кмет на ГЕРБ Иван Портних, по време на среща с пенсионери от клуб номер 7 в "Победа" и клуб "Цанко Дюстабанов".

Тази негова позиция бе провокирана от въпроси на възрастни жени, които изразиха загриженост от липсата на достатъчно места в забавачките. По време на срещата, която премина при силен интерес, бя ха поставени и редица проблеми - липсата на тротоари, нуждата от повече зелени площи в жилищните квартали, бездомните кучета, бъдещето на Морската градина. При разговор с хората Иван Портних разясни основните приоритети в своята програма, като обърна специално внимние на задачите, които си поставя в помощ на хората от третата възраст.

"Знаете, че по инициатива на ГЕРБ, бе вдигната възрастовата граница на хората, които ползват безплатни карти за градския транспорт. Поемам ангажимент тази социална грижа да обхване повече хора, ако бъда избран за кемт. Още повече, че скоро ще се возите на нови автобуси", каза Портних. Той подчерта , че Общината трябва да заделя повече средства за подобряване на материалната база на пенсионерските клубове, както и за развитието на художествената самодейност, в която активно се включват хората от третата възраст.