Всичко, написано за мен, е лъжа, твърди Ася Петрова

Политика

15-06-2013, 12:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заплашват ме, следят ме, оплака се прокурор Ася Петрова

Зам.-главният прокурор няма да подаде оставка

"Всичко, което беше написано през последните дни за мен, е стопроцентова лъжа", каза зам.-главният прокурор Ася Петрова за Нова телевизия във връзка с компроматите срещу нея в медиите. Въпросните слухове бяха, че Петрова е възпрепятства разследването срещу Цветан Цветанов, като е притискала и заплашвала прокурори.
На въпрос дали би си подала оставката зам.-главният прокурор заяви: "Няма да си подам оставката. Защо да я подам? Тези компромати няма да ме пречупят, но успяха да ме вкарат в обяснителен режим.

"Обясненията в никакъв случай не показват малодушие. Аз съм принудена от обстоятелствата да опровергавам едни откровени лъжи и да обяснявам, че те са лъжи", обяви Петрова.

Тя поясни, че знае много добре кои са хората, които я клеветят.
По думите й - хора от престъпните среди, които разполагат с голям финансов ресурс.

Според нея - тази компроматна война не е от сега, а от преди две години, когато са започнали първите арести по делото "Килърите". "Тези твърдения и лъжи бяха размахвани от подсъдимите по това време и техните защитници в съдебна залата", подчерта тя.

Петрова е категорична, че ще продължи да работи така, както позволява законът и няма да се откаже да изпълнява служебните си ангажименти по въпросното дело.