Ботев не успя да бие сателита си

Спорт

15-06-2013, 14:16

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Станислав Костов вкара два пъти при равенството 2:2 срещу Раковски

Ботев завърши 2:2 с Раковски в първата си контрола от предсезонната подготовка. Двубоят се игра на стадиона в Раковски и бе изгледан от около 300 зрители.

Първата част бе изключително динамична, като двата отбора редуваха опасни атаки към двете врати.

Още в 5-ата минута резултатът бе открит. След многоходова атака топката попадна в Станислав Костов, който с удар от около 10 метра разстреля вратаря Спасов. В 10-ата минута Вандер пое топката, залъга няколко защитника и подаде към Педро, който също преодоля защитник и от границата на наказателното поле стреля, но топката мина покрай вратата.

В 15-ата минута Раковски стигна до равенството, а точен бе Петър Атанасов. След атака по левия фланг на "зелените" топката бе центрирана в наказателното поле на пловдивчани, а Атанасов от движение прати топката в мрежата за 1:1.

В 21-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат. Борис Галчев се подхлъзна на мокър участък от терена, топката попадна в отбора на Раковски и "зелените" организираха светкавична контраатака, която завърши с удар от 10 метра на Генчев в долния ъгъл на Росен Андонов. 60 секунди по-късно мощен удар на Вандер от 25 метра облиза напречната греда.

В 27-ата минута Вандер центрира в наказателното поле на Раковски, където Мариян Огнянов засече топката с глава, но я прати в ръцете на вратаря. Последва контраатака на "зелените", след която топката стигна до Петър Атанасов, който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 41-ата минута гол на Станислав Костов бе отменен заради засада.

В началото на втората част "жълто-черните" упражниха сериозен натиск и той даде резултат в 53-ата минута, когато Станислав Костов се разписа за 2:2, след асистенция на Ромарио. 3 минути по-късно ролите се размениха и Костов асистира на Ромарио, но ударът на холандеца прати топката на сантиметри от гредата.

Последваха множество смени в съставите и на двата отбора, което се отрази върху играта, която те показаха. В 74-ата минута Чунчуков стреля от въздуха, но неточно.

До края на мача липсваха чистите положения и пред двете врати.

Съставът на Ботев:

Росен Андонов (46` Филип Димитров), Костадин Дяков, Сивард Спрокел, Томаш Иршак, Артур Енрике, Мариян Огнянов, Борис Галчев, Луис Педро, Вандер Виейра (46` Божидар Васев), Ромарио Кортзорг, Станислав Костов.