Хомофоби нападнали филмовия гей фест под тепетата

Животът

15-06-2013, 16:25

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ултраси и националисти прекъснали прожекция и потрошили техниката

Филмовият гей фестивал, посветен на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполови хора (ЛГТБ) Пловдив станал жертва на хомофобско нападение.

Група от 10 души прекъснали вчерашната прожекция, която се провежда в рамките на феста , заплашили присъстващите и за финал повредили техниката. Инцидентът се е случил в бар „Мохито“ в петък, съобщиха организаторите.

 Инициаторите на събитието разпознали нападателите като ултраси и националисти.

Малко преди началото на прожекцията в заведението влиза групата с думите „Тук ли ще е педераската прожекция?“. Минути по-късно се нахвърлят с порой от обиди и заплахи към събралите се зрители и организаторите. Заплашват, че това ще е „първият и последният гей фестивал в Пловдив“, че „няма да позволят тези болни изроди хомосексуалните да промиват мозъците“ и че са там да прекратят силово прожекцията. Повреждат прожекционната техника, след което напускат заведението, се казва в съобщение до медиите.

Управителката на заведението не пожелава да повика СОТ, а повиканите полицаи от Второ РУП пристигат след 20 минути. Те казали, че не са знаели за събитието, въпреки че организаторите са изпратили писмо с молба за охрана до кмета Иван Тотев.

По случая започва разследване, уточняват още организаторите на гей феста.