Убиецът на младата пловдивчанка е ревнивият й приятел

Животът

15-06-2013, 16:49

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

19-годишна пловдивчанка открита мъртва във Въча

22-годишният Валентин работил при баща й – крупен земевладелец

Убитата абитуриентка била пребита жестоко и хвърлена жива в канала на Йоаким Груево, съобщи „Марица“. 22-годишнияен мъж от Ивайловград е арестуван като заподозрян в убийството на 19-годишно момиче от Пловдив. Валентин и девойката имали връзка. От няколко месеца младежът работел при баща й – Никола.

Той и брат му били крупни земевладелци и живеели в „Прослав“. Валентин ревнувал жестоко момичето и двамата често се карали. В сряда двамата излезли и отишли да се разхождат. По пътя се скарали и Валентин се нахвърли с юмруци върху девойката. След като тя загубила съзнание, той хвърлил тялото в канала край Йоаким Груево.

В четвъртък около 11 часа на тел. 112 било съобщено, че в коритото на река Въча край Кадиево е открит труп на младо момиче. На място е изпратен екип от полицаи от Стамболийски и спасителния отряд на пожарната от Пловдив, предприети са незабавни оперативни действия съвместно с криминалисти от сектор „Престъпления против личността” в Пловдив. В хода на разследването е установена самоличността на девойката. Срещу Валентин е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК. Уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив, която е постановила младежът да бъде задържан за 72 часа в ареста.