Проверки по плажовете започват от днес

Мисия Добрич

15-06-2013, 17:57

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Половината от плажа трябва да е без такса

Започват постоянни проверки на морските плажове. Те ще бъдат извършени от представители на министерството, ДНСК, регионалните здравни инспекции към Министерството на здравеопазването и на Морска администрация, съобщават от Министерство на регионалното развитие.

На място ще бъде проверявано изпълнението на задължителните дейности по сключените концесионни договори и договори за наем на крайбрежните ивици. Изпълнителите по тях са задължени да осигурят водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, както и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.

Проверките ще обхващат също поставите преместваеми обекти и съоръжения, допълнителната търговска площ към обектите за бързо хранене.
Ще бъде проверено и дали се осигурява поне 50 % от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите, изпълнението на съгласуваните работни програми на концесионерите и всички останали договорни задължения.

Проверките са по разпореждане на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева във връзка със започналия летен сезон.