Цветанов: Не боли от това, че съм обвиняем

Политика

15-06-2013, 19:29

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият вътрешен министър се чувства репресиран от тези, които управляват

"Не, не боли, че съм обвиняем", заяви пред БТВ зам.-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той каза, че се чувства репресиран от тези, които управляват, защото те много добре знаят какво е постигнато от 2009 г. в сектор сигурност.

Аз се гордея от това, което постигнахме с колегите, които работиха и все още работят в системата, каза Цветан Цветанов. "Полицейските служители са изпълнявали всички разпореждания, които са били планирани в провеждането на дадена операция."

Бившият МВР шеф заяви, че никога, по никакъв повод не е събирал  информация в МВР за бизнесмени. Той поясни, че познавал Делян Пеевски в качеството му на депутат.

"Има петима прокурори, които искаха да ме разходят на един доста добър туристически тур към Съдебната палата. Минахме първо през Специализираната прокуратура, оказа се, че там не трябва да бъда, а трябва да отида в Софийска градска прокуратура. Всъщност призовката ми беше за Софийска специализирана прокуратура, каза Цветанов. Винаги когато са били събирани достатъчно доказателства, тогава е пристъпвано към дадена операция", каза още бившият вице.

Цветан Цветанов нарече лъжа и обвиненията за рекет срещу бизнеса, докато той бе министър.