WC за хора с увреждания на Южния плаж в Слънчев бряг

Туризъм

16-06-2013, 11:42

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Плаващата количка е на разположение на летовниците от няколко дни при това безплатно

Mодерна тоалетна достъпна за хора с увреждания e новата придобивка на Южния плаж в Слънчев бряг.

Тя отговаря на най-високите критерии за хигиена, ползва се безплатно и е на разположение през целия ден.

Тоалетната предоставя удобства на хората с физически увреждания, а фирмата-концесионер на плажа осигурява почистване и поддръжка на помещението.

Придвижването на трудноподвижните туристи до тоалетната се извършва по специално изградени дървени алеи.

"Тоалетната не е химическа, а санитарен възел, в който има течаща вода и е свързаната към градската канализация. Направена е така, че хората с ограничени физически възможности да я ползват без никакви затруднения. Монтиран е и специален държач, който подпомага движението и осигурява безопасност при ползването й. Тоалетната чиния е по-висока от нормалната, което улеснява прехвърлянето от седалката на инвалидната количка", обясни управителят на плажа Кирил Спасов.

За да бъде опазена нощно време тоалетната ще бъде заключвана. На пясъчната ивица има обособена зона за инвалиди. Специално за тях са предоставени безплатни чадъри и шезлонги. На южния плаж е на разположение и плаваща количка, с която хората със затруднения в придвижването могат да влизат в морето.

Услугата се предлага от няколко дни и е безплатна. Плаващата количка за хора с увреждания се намира на плаж "Какао бийч" и ще е там до 30 септември.