Приемат документи за ученици след 7-ми клас

Мисия Пловдив

16-06-2013, 12:53

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив утре отварят 4 училища за подаване на заявления

Четири училища-центрове в Пловдив ще приемат документи на седмокласници, които кандидатстват за прием в нови паралелки. Това са:

•ГХП “Св.Св. Кирил и Методий”, ул. “Хан Кубрат” № 15

•СОУ “Св. Климент Охридски”, бул. “Васил Априлов” № 3

•ОУ “Райна Княгиня”, ул. “Полк. Сава Муткуров” № 40

•СОУ “Св. Софроний Врачански”, ж.к. “Тракия”

Асеновград:

•ОУ „Петко Каравелов”, ул. “Асен Карастоянов” № 16

Карлово:

•ОУ „Кирил и Методий”, ул. “Васил Караиванов” № 4

Учениците от други региони подават заявления само в СОУ “Св. Софроний Врачански”, ж.к. “Тракия” , гр. Пловдив.

Комисиите за приемане на документи по центровете ще работят от 08.00 ч. до 18.00 ч. от 17 до 21 юни 2013 г.  за участие в първи етап на класиране и от 11 до 12 юли 2013 г. за участие в трети етап на класиране.

Учениците, които желаят да участват във втори етап на класиране, подават заявление в училището, в което са класирани на първи етап. Учениците, които не са класирани на първи етап автоматично участват във втори етап на класиране.

Документи, които трябва да се представят от кандидатите:

•Оригинал и копие на удостоверението за завършен VІІ клас.

•Оригинал и копие от медицинско свидетелство (само за кандидатстващите за специалности от професии).

•Когато ученикът е завършил VІІ клас на територията на друга област, представя оригинал и копие и на служебната бележка за оценките от положените приемни изпити.

•Оригинал и копие на документ, издаден от МОМН, удостоверяващ, че ученикът е класиран на първо, второ или трето място на националния кръг на олимпиадата по български език и литература и на олимпиадата по математика, когато кандидатът се ползва от правото си по чл.14, ал.4 от Наредба 11/28.03.2005г. да участва в класирането с оценка отличен (6) вместо резултат от приемен изпит по съответния учебен предмет.

•Оригинал и копие на служебна бележка, издадена от МОМН въз основа на извлечение от протокол, подписан от националната комисия, която удостоверява, че ученикът е включен в окончателния състав на националния отбор, определен за участие в международна олимпиада по съответния учебен предмет, когато кандидатът се ползва от правото си по чл.14, ал.5 от Наредба 11/28.03.2005г. да участва в класирането с оценка отличен (6) вместо резултат от приемен изпит по съответния учебен предмет.

След сверяване, оригиналите се връщат.

Ученикът задължително представя на длъжностното лице, приемащо заявлението, служебната бележка за оценките от положените приемни изпити за сверяване на вписания входящ номер.

Бланка на заявлението, което се подава, се предоставя от комисията.

Заявлението се попълва четливо, като желанията се вписват с точното наименование на училището, профила или специалността от професия, без да се допускат зачертавания и корекции.

Кодовете се попълват от длъжностното лице, приемащо заявлението, съобщиха от Регионалния инспекторат на образованието в Пловдив.