Пловдивски триумф в тениса

Спорт

16-06-2013, 17:18

Снимка:

bgtennis.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Калоян Димитров и Гергана Топалова станаха шампиони на държавното за 14-годишни

Пловдивчаните Калоян Димитров и Гергана Топалова триумфираха на Държавното лично първенство по тенис до 14 години „Девин къп“, което се проведе при перфектна организация на кортовете на ТК „15:40“ в София.

При юношите представителят на ТК „Локо 98“ Димитров, който беше водач в схемата, преодоля на финала втория поставен Златан Палазов („Тотал тенис“-Пловдив) с 6:3, 6:4. Във втората част Калоян стигна до мачбол при 5:2, но съперникът му го отрази.

След това Димитров имаше още възможности да приключи мача, но Палазов се защитаваше успешно. Стигна се до 5:4 и 15:40, но тогава състезателят на „Локо98“ спечели четири поредни разигравания, а с това и титлата.

При девойките втората в схемата Гергана Топалова от „Локомотив“ (Пловдив) надделя трудно над непоставената Стефани Арсова („Левски“) с 4:6, 6:2, 6:4. Финалната среща предложи множество обрати.

Арсова губеше с 2:4 в първия сет, но успя да го спечели. В третия гонитбата в резултата продължи до края, когато Топалова успя да вземе подаването си.

На двойки Калоян Димитров се окичи с втори златен медал. Двамата със Златан Палазов победиха в спора за титлата Стефан Телкеджиев („Локо98“) и Симон-Антони Иванов („Черно море-Елит“) с 6:4, 6:3.

При девойките шампионки са Стефани Арсова и Ивон Михалева от „Левски“, които надиграха с 6:3, 6:3 Гергана Топалова и Симона Борисова (ТСГК).

Призьорите бяха наградени от генералния секретар на БФТ Катерина Генова.