Балъков: Има много змии в българския футбол

Спорт

16-06-2013, 20:35

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Смачкаха Стойчо Младенов и Илиан Илиев", категоричен е бившият треньор на Черноморец

Бившият капитан на националния отбор Красимир Балъков даде дълго интервю за предаването на Мартин Карбовски по TV7. В него действащият треньор коментира различни теми от българския футбол.

Ето какво сподели Балъков:

"Стойчо Младенов е много силен треньор, но го смачкаха. Има непонятни неща за мен в българския футболен бизнес. Назначават се треньори, и после им се търси отговорност за неща, за които не им се дава възможност да направят. Илиан Илиев също е кадърен треньор, но го смачка машината в София. Георги Василев е бил, и винаги ще бъде, за мен един от най-добрите български треньори, а дълго не можеше да си намери работа в България."

"Аз когато се прибрах в България, имах желание да покажа, че и тук се правят професионални неща. Навсякъде обаче има много змии. Не в моята организация, аз нямах проблеми. Собствениците на клубовете знаят нещата, но им е по-изгодно така да си действат."

"Стоичков се доказва в момента като треньор, работи с млади момчета, ядосва се от нещата в българския футбол. Всеки човек си изказва недоволството по различен начин, той е по-емоционален. За някои неща е прав – гледах Левски-Литекс и до ден-днешен не мога да си обясня защо им отмениха гол. Сигурно става въпрос за корупция. Мафия не знам, това е много негативна дума. Все се надявам да се променят нещата. Всички трябва да се разберат, че тази игра трябва да е честна."

За „войната“ между Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Балъков остана неутрален: „Нищо не мисля, просто се чудя как ще завърши. Нямам мнение, защото нито един от тях не ми е споделял лично, а аз на вестници не вярвам.“

"Стискам палци на Любо Пенев. Има своя линия на работа, винаги съм уважавал това. Той има твърд характер, успява да го предаде на играчите. Успява да ги води играчите, което е много важно. Мисля, че сме на прав път. Ще ни трябва и късмет, но той идва винаги, когато се борим и работим."

"Черно тото, корупция и допинг – това са проблемите на футбола. Но аз никога не съм се допирал до тях, не ги познавам, и не ги знам."

"Не съм против чужденците в България. Няма еднозначен отговор. Чужденците помагат, защото няма достатъчно качествени български играчи, защото дълги години не се е работило с подрастващите. Те освен това не са и корумпирани. Примерът на Атлетик Билбао изисква много време. Аз в Черноморец бях дал петгодишен проект. Но футболът повече гълта пари, отколкото да изкарва. Много хора влизат във футбола, защото си мислят, че се изкарват невероятни пари, влизат, но виждат, че не е така, и се махат. Но футболът е дългосрочна инвестиция, само така могат да се изкарат пари."