Първа жертва на балконинга през сезона

Най-доброто от печата

17-06-2013, 06:13

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Полетял пред очите на приятелката си и още двама души

Пиян британец полетя от 10-ия етаж на хотел в курорта Слънчев бряг вчера през нощта. Първата за този сезон жертва на печално известния “балконинг” е 19-годишният Лиам Шаун. Младежът е загинал на място, а жестокият инцидент е станал пред очите на приятелката му и още двама души. Туристът е бил по въздействие на огромно количество алкохол, който изпил в местен бар. В около 3.30 часа призори той наел такси пред дискотеката и казал на шофьора да го откара до “Гранд хотел Съни бийч”. По пътя обаче британецът заявил, че няма достатъчно пари и фъфлейки обещал, че ще се качи до стаята да вземе и да се разплати. Таксиджията обаче напразно чакал някой да плати сметката. След като клиентът се забавил подозрително дълго, той помолил дежурния от рецепцията да му покаже стаята на младежа. Двамата се качили до 10-ия етаж и почукали. Вместо Лиам на вратата се появила неговата приятелка, която казала, че е излязъл на балкона. Девойката го повикала, но в този момент се чул шум и тримата видели как англичанинът полита от терасата. На място е повикан екип на “Бърза помощ”, но реаниматорите само констатирали, че туристът е мъртъв. Според медиците той е загинал мигновено поради голямата височина. По всяка вероятност Лиам Шаун е залитнал и е паднал през парапета на балкона
Тялото му е откарано за аутопсия, която ще покаже дали има следи от насилие, но според полицията почти сигурно е, че става въпрос за нещастен случай. Пробата за алкохол пък се очаква да покаже колко точно е изпил британецът, преди да падне от балкона. За случая са уведомени и в британското посолство, които пък трябва да съобщят на близките.
През последните няколко години в Слънчев бряг зачестиха инцидентите с паднали от терасите пияни летовници. Феноменът доби печална известност като “балконинг”. Само през миналия сезон черната статистика помни пет подобни инцидента с чужденци.