Супермен превзе САЩ

Свят

17-06-2013, 07:12

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Стомана и желязо в доларова кинокласация отвъд океана

 "Човек от стомана"(Man of Steel) - новият Супермен, игран от британския актьор Хенри Кавил - взе короната в боксофиса на Северна Америка тази седмица още с излизането си.

Прословутият супергерой се появява на екрана в мащабния фантастичен екшън, дело на режисьора Зак Снайдър и продуцента Кристофър Нолан. Ейми Адамс, Кевин Костнър, Даян Лейн, надеждата на човечеството и 113 милиона долара в първия уикенд правят киномикса обещаващ. Останалите от първата десетка са далеч зад него.

Друга нова лента - приятелската комедия "Това е краят" с Джеймс Франко и Джона Хил, успя да започне от второ място, но с "едва" 20,5 милиона долара приходи.

На трето място е трилърът "Зрителна измама" с Морган Фрийман, Уди Харелсън, Майкъл Кейн и Исла Фишер. Той е за втора седмица в десетката и прибира още 10,3 милиона долара. Сюжетът на "Зрителна измама" се фокусира върху опитите агентите от Федералното бюро за разследване да арестуват членовете на международната магьосническа трупа, която за кратък период от време извършва няколко виртуозни банкови обира в Калифорния. Общия му финансов сбор /на филма/ е 80 милиона щатски долара.

"Бързи и яростни 6" и красивите и мощни автомобили поднасят на четвърто място. Тази седмица те спечелиха 9,4 милиона щатски долара приходи и това прави 219,5 милиона за месец на екран.