Жените мислят повече за секс от мъжете

Лоша диета, тяло и липса на сън прави неуверени мъжкия пол

Многобройни проучвания досега са показвали, че едва ли не мъжете мислят за секс ежеминутно. За сметка на жените, които имали многобройни други ангажименти и не им оставало време да им мине през главата някое креватно приключение.

Но ново изследване установи, че представителите на силния пол страдат повече от понижено либидо от жените.

Един на всеки трима участници в британско допитване заявил, че страда от понижено либидо спрямо една на всеки четири участнички. Но двата пола се различават в мнението си за това какви са причините за липсата на желание за секс.

Мъжете са убедени, че лошата диета ги кара да искат по-малко секс, следвана от ниската увереност в тялото. Прекаляването с пиенето, недостатъчните упражнения и недостатъчният сън също засягат мъжкото либидо. При жените ниската увереност в тялото се отразява най-сериозно на либидото, следвана от недоспиването. Проблеми във връзката и лоша диета също допринасят за проблема.

Макар някои хора да смятат пониженото либидо за част от живота, това не е така и проблемът трябва да бъде разрешен от лекар. Само 18 на сто от участниците в допитването, които страдали от понижено либидо обаче заявили, че са потърсили помощ. Повечето хора прибягвали до билки за решение, но само 11% посетили лекаря си.

"Пониженото либидо се среща в спалните в цяла Великобритания, причинявайки проблеми във връзката. Но изглежда, че британците не правят нищо по въпроса. Макар да е смущаващо да търсим медицинска помощ за нещо такова, важно е да проверим какво го причинява и да намерим решение. Обикновено щастливите връзки и здравословният сексуален живот вървят заедно, така че помогнете си, за да бъдат отношенията ви здравословни", съветва Питър Фарли, осъществил изследването.