БСП на протест срещу... БСП!

Политика

17-06-2013, 14:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Георги Кадиев призова "червените" да се съберат тази вечер на "Позитано 20"

Изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС разбуни не само държавата, но и левицата. Немалка част от хората в БСП застанаха открито срещу действията на ръководството, а един от най-изявените критици на Сергей Станишев е Георги Кадиев.

Той днес призова всички членове на БСП и леви избиратели, които са гласували на изборите за партията и са се почувствали предадени на своеобразен протест на "Позитано 20" от 19:00 часа. Анонсът на лявата сбирка се появи на страницаъа му във Facebook.

"Вече няма значение дали Станишев е подал оставка. Той загуби партията, когато загуби каузата. Няма значение и Национален съвет, пленуми, конгреси - това са процедури. Когато хиляди хора крещят "Червени боклуци" и "Мафия", значение вече има само едно. Да покажеш, че не си червен боклук, не си мафия. Че не си част от задкулисието. Че си част от онази България, която иска честност и почтеност в политиката.
Затова призовавам всички хора от БСП, които ги боли, които не искат да се срамуват, които пазят в сърцето си пламъка на лявата идея - да се съберем довечера в 19:00 пред "Позитано" 20. Без кордон полицаи, без страх и срам. Да покажем, че имаме характер и гръбнак и пазим каузите си. Слагайте по една червена фланелка и идвайте. Промяната в БСП започва от нас, не от пленуми и конгреси", пише в обръщението си Кадиев.