Любовна закачка погубила красивата Стефка?

Тялото на 18-годишното момиче изплува от водите на Въча

Съдът остави в ареста 22-годишния Владимир Костадинов – основния заподозрян за убийството на 18-годишната Стефка Маджарова. Тялото на момичето изплува от река Въча край пловдивското село Кадиево в четвъртък.

Според прокуратурата свидетели и самият обвиняем признават, че той бил заедно със Стефка преди тя да изчезне.

Владимир заявил през разследващите, че с девойката се закачали невинно с побутване, докато стоели на любимото си място на брега на реката. Заради падналите дъждове обаче тя се подхлъзнала и паднала в канала на близката частна ВЕЦ. Младежът опитал да я спаси, но бурните води отнесли момичето. От страх той не позвънил на телефон 112. Вместо това се прибрал, а на следващия ден отишъл на работа съвсем нормално и споменал за инцидента едва след като бил задържан.

Обвинението поиска най-тежката мярка – задържане под стража, заради опасенията, че Владимир често мени адреса си и може да се укрие. Роденият в Ивайловград младеж по документи живее в Първенец, реално обаче пребивава в Златитрап, понякога отсяда и в Кричим. Освен това може и да попречи на събирането на доказателства, които да осуетят разследването.

Служебният защитник на младежа изтъкна, че Владимир има чисто съдебно минало и е бил близък приятел на девойката. Те често са ходели на среща именно на мястото на инцидента и са играли тази своя игра. Обичали да се галят по раменете. Опитал е да спаси Стефка и само заради страх не е съобшил за инцидента. Овен това не е единственото момче, което е имало среща с момичето.

Съдията изтъкна, че разследването е в ранна фаза, а Владимир освен обвиняем е и източник на ценна информация около инцидента. Негов приятел е заявил, че той и Стефка вече не са били двойка и са имали обтегнати отношения. Момчето не приемало девойката да е далече от него и да се вижда с други.

Дори и да е нещастен случай – тази престъпна непредпазливост също е наказуема. Освен това обвнияемият има множество охлузвания и белези по тялото си, които не може да обясни. Макар и с малко доказателства, може да се заключи, че той е спричастен към смъртта на Стефка. Затова ще остане под стража, изтъкна съдията. Следващото заседание е на 25 юни.