Той ще ни пази от дебеловратите наемници на Сидер Ага

Мисия София

17-06-2013, 15:46

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Бившата дясна ръка на Волен - Павел Чернев събира спортисти да спрат националиста

Група, която да защитава протестиращите от агресията на „Атака", се наел да организира бившият депутат Павел Чернев, съобщи самият той. "Хората, които излизат на улицата, това са демократи. Тези демократи, тези светли хора, които излязоха с дечицата си на улицата, трябва да получат своята защита", каза депутатът от 40-то Народно събрание, цитиран от Радио София.

„Ние няма да се намесваме, няма да даваме рефрени, кой какво да вика. Няма да угрозяваме никого, в момента, в който се появи онзи Сидеров, със своите „бабаитчета", ще си има работа с нас", закани се Чернев.

„Много момчета ми се обаждат; много внимателно ще подбера хората, за да не изглеждаме като тълпа побойници. За да не се каже от хората „ето на - излязоха някакви мутри и т.н.", обясни Чернев. По думите му това не е сблъсък на мутри, не е поредният сблъсък на групировки.

"Обадиха ми се от всички националистически формации, защото в последните години наблюдаваме малка група от патриоти, които се обединяват по уличен признак от цялата страна. Малко или много, в мое лице виждат фигурата, която ще ги обедини", обясни ексдепутатът и посочи, че в организираната от него група ще има много спортисти, тъй като те първи са реагирали.

"Дебело искам да подчертая, че истинските патриоти, които обичат България, са хората, които излязоха на улицата последните три дни, а не дебеловратите наемници на Сидеров. Той най-вероятно си плаща на тези момчета и получава подкрепа от наемници", предположи Чернев и предупреди: „Срещу него стоят патриоти, които му търсят сметка".