Ден 4: "Олигарски, вън!" викат 200 пред общината

Мисия Бургас

17-06-2013, 19:35

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестът ще е пред Общината в 18 часа

Гражданите зоват за нова конституция, вадят тоалетна хартия за нуждите на правителството

"Олигарски, вън!", "Този път няма да спрем" и "За смърт или свобода" са част от лозунгите, с които близо 200 бургазлии и днес продължават мирните протести.

Въпреки, че в определения час на площада пред общината имаше малцина, само за 40 минути протестиращите се превърнаха в мощна стена, озвучена от революционни песни, развяваща национални знамена и дори тоалетна хартия - със спецална отпратка към последните действия на настоящото правителство. 

Предимно млади хора са представителната извадка на гражданското общество, което апелира за оставката не само на лидерите на БСП, ДПС, но и на Атака. 

Сред протестиращите този път липсваха хората на Валери Симеонов от НФСБ, както и по-известни личности от артистичните среди.

Гражданите за пореден ден изразиха позицията си, че е необходим по-нисък праг на избирателната бариера за да могат в парламента да влизат и малки партии, които да гарантират по-добър граждански контрол. Много от протестиращите осъдиха поведението на депутата Волен Сидеров и се обединиха около искането за сваляне на имунитета му.