Над 20 000 поискаха оставка на кабинета "Орешарски" и в понеделник

Четвърти пореден ден на недоволство, напрежението ескалира след 22,00 часа пред централата на "Атака"

За четвърти пореден ден в понеделник над 15 000 граждани се събраха пред Министерски съвет на протест. Участниците в бунта отново искаха оставка на кабинета "Орешарски". Поводът за протестите - Делян Пеевски и назначението му за шеф на ДАНС вече не е актуален. Сега гражданското недоволство е срещу правителството и опитите на ДПС да управлява еднолично държвата. Протестите са и срещу БСП и подкрепата на партията към исканията на Движението за права и свободи в коалицията. България вече няма доверие в двете управляващи политически сили БСП и ДПС и иска те доброволно да сдадат властта.

В 18,30 часа с бурни скандирания "оставка”, "мафия”, "червени боклуци”. Над 5000 души окупираха Ларгото, където полицаи следяха да не възникнат безредици.  След Министерски съвет протестиращите, вече над 10 000, се пренесоха пред Народното събрание, след което блокира Орлов мост. Недоволните пееха химна и развяваха българското знаме.

Към 21,00 часа протестиращи се отправиха към НДК и Моста на влюбените. Те освиркаха последователно софийските централи на БСП, ДПС и "Атака". Гражданите носеха лозунги, на част от които пишеше: "Мафията в затвора", "За да има мир, БСП и ДПС в Сибир", "Не довиждане, а сбогом” и други.

Навсякъде, както в миналите дни на протести, имаше засилено полицейско присъствие. Различното беше, че симпатизанти на "Атака" блокираха подстъпите към централата на партията, за да не допуснат протестиращите и както стана снощи, да се съберат и да освиркат сградата на "Атака".

Протестиращите обаче замерваха с пластмасови бутилки от бира и с кенчета централата на "Атака". Те скандираха "турци сте" и нецензурни думи към Волен Сидеров.

Симпатизантите на "Атака" от своя страна също скандираха срещу протестиращите. Някои дори замерваха с бутилки, пълни с пясък и димки недоволната тълпа. Една от пиратките падна в краката на един от протестиращите от първите редици.