Тедора Симеонова & Никол Николова отиват на Евро 2013

Спорт

17-06-2013, 17:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Турнирът ще се проведе през август във Варна

Ивана Боянова & Джесика Николова от Националната спортна академия и Теодора Симеонова & Никол Николова от Марица (Пловдив) са двете двойки, които се сдобиха с правото да представят България на Европейското първенство по плажен волейбол за девойки до 22 години през август във Варна. На завършилия в Габрово трети турнир от Националната верига те завършиха съответно на първо и на четвърто място, което им бе достатъчно да запазят първите си места в общата ранглиста, определяща за участието в континенталния шампионат.

Победителките от първия турнир в Кърджали Теди & Никол стигнаха до полуфиналите след победи над Деница Петрова & Стефани Кьосева и Вили Ценова & Рая Ценова. В двубой за влизане във финала обаче те загубиха с 0:2 (17:21, 15:21) от Ивана Боянова & Джесика Николова. В битката за бронза двойката на Марица отстъпи с 1:2 (17:21, 21:18, 11:15) пред Дани Найденова & Диана Николова. На финала в габровския комплекс Синкевица Ивана & Джесика надиграха Светослава Ганчева & Ралица Василева с 2:0 (21:13, 21:17) и за втори пореден път се изкачиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка след триумфа си на предишния турнир в Божурище.

С едното си второ и двете си първи места, Ивана & Джесика натрупаха общо 68 точки и убедително оглавиха националната ранглиста за девойки до 22 г. С едно първо, едно трето и едно четвърто място, Теди & Никол са втори с общо 52 точки. При много вероятния сценарий някои федерации да се откажат от участие в Евро 2013 България може да се сдобие с трета квота, от която могат да се възползват Дани & Диана – трети в ранглистата с 36 точки. Две двойки делят четвъртото място с по 32 точки – Вили Ценова & Рая Ценова и Светослава Ганчева & Ралица Василева.