Добро утро, Пловдив! Стягат жива верига пред Областна управа

Мисия Пловдив

18-06-2013, 06:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Протестиращи застават срещу губернатора от ДПС

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще се задържи слънчево. По пладне и следобед в по-високите части може да се развие купеста облачност, но валежи са малко вероятни. За Пловдив максималните температури ще са около 34 гадуса.

В 8.00 часа протестиращи ще правят жива верига пред сградата на Областна управа, на пл. "Никола Мушанов" №1. Те са против назначаването на Венцислав Каймаканов на поста, защото е от квотата на ДПС.

В район „Източен“ днес се играят квалификациите от традиционния ученически турнир по футбол за Купата на кмета. Тази година домакин на мачовете е модерното спортно игрище в СОУ „Пенчо Славейков“. Финалът за Купата на кмета на район "Източен" пък ще се играе след ден пазуза - в четвъртък от 10.00 часа на игрището с изкуствена настилка на стадион Локомотив. На награждаването ще присъстват футболните легенди Христо Бонев и Петър Зехтински, както и най-успешният български съдия Атанас Узунов.

В 10:30 часа ще се проведе пресконференция на открито на кмета на район "Тракия" Костадин Димитров. Темата ще е благоустройство и изпълнение на строителната програма. Място - пред блок 31, до входа на Акваленд.

Малко по-късно, в 11:30 часа в заседателна зала на община Пловдив пресконференция ще дадат зам.-кметът Георги Титюков и младата изпълнителка Антония Маркова. Поводът е предстоящият й първи самостоятелен концерт, който има благотворителна кауза.

От 9 часа в първа зала на Окръжния съд  ще се гледа делото срещу подсъдимите Асен К. и Атанас К. На 13.09.2011 г. първият е направил опит да придобие от Васко А. и Мильо А. 139 г. хероин на стойност близо 7000 лева, но сделката останал незавършена. На 9 март тази година в Пловдив той е държал 2 г. хероин на стойност  93 лв. и е продал на Атанас К. 0,347 г. хероин на стойност 17 лв. Купувачът пък е държал още 228 мл. метадонов хидрохлорид на стойност 223 лв. Това е първо заседание по делото. Призовани са 5 свидетели и 1 вещо лице.

Вечерта в Новотел Пловдив ще бъде представено новото издание на книгата "Мустафа Кемал Ататюрк – Паша на Империята, Президент на Републиката" от Иван Влайков. Организаторите на презентацията споделят, че това е уникална книга за големия приятел на България, изключителния военноначалник и държавник, номиниран през 1934 г.от гръцкия премиер Елефтериос Венизелос за Нобелова награда за мир за изключителните му заслуги за опазването на мира на Балканите и Близкия изток.