Британецът, който падна от 10-ия етаж, и друг път опитвал да се убие

Крими

18-06-2013, 06:20

Снимка:

24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Младият мъж бил на антидепресанти

Антидепресанти е пиел 19-годишният британец Лиам Шаум, който загина, падайки от 10-ия етаж на грандхотел “Слънчев бряг” в курорта, научи “24 часа”.

Младежът е бил психически лабилен. Според отлично информирани веднъж вече правил неуспешен опит за самоубийство, но го спасила прятелката му, която почивала с него в
Слънчев бряг.

Не е ясно обаче дали първият неуспешен опит е бил в България или във Великобритания.

Драмата с 19-годишния британец се разигра около 3,45 ч в неделя, седмица след като от британското посолство презентираха кампанията си “Ваканционен махмурлук”. Тя трябваше да се справи точно с такива инциденти, които в Слънчев бряг условно наричат балконинг, макар той да се отличава по това, че се прави с умисъл и при него се цели, скачайки от терасата, туристът да уцели басейна.

При падането от 10-ия етаж на грандхотел “Слънчев бряг”, който се намира на първа линия до морето, Лиам се строполил по очи върху стъкления покрив на фоайето, след това - на пода. Част от натрошените стъкла проболи тялото му.

След първоначалния шок дежурният персонал веднага позвънил на полицията и на спешния телефон на туроператора “Томас Кук”, осигурил почивката на нелепо загиналия британец.

“Персоналът е действал по правилата, веднага се е свързал с туроператора. Това е първият подобен инцидент в нашия хотел. Никога не сме имали проблеми с туристите, а и
в самия хотел няма много заведения, нито дискотека.

“Не мога да коментирам инцидента, предприели сме каквото е необходимо, ние сме само посрещаща страна. За застраховката трябва да се обърнете към “Томас Кук” в Англия, за да се разбере какво покрива от разноските по транспортиране на туриста”, каза представителката на туроператора Деница Колева.

По тялото на младежа не са открити следи от насилие, категоричен е съдебният медик д-р Косьо Янков. Той уточни, че британецът е бил с множество прободни рани, най-вероятно получени при падането върху стъкления покрив.

“Става дума за нещастен инцидент, няма данни за насилствена смърт”, каза и шефът на РПУ в Несебър Стайко Манев.