Строители стават спасители на плажа

Мисия Бургас

18-06-2013, 06:10

Снимка:

Труд

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Сред плажните гардове има оперен певец, но няма нито една дама

Строители и студенти са сред 30- те спасители на Северния плаж в Бургас, съобщи шефът им Николай Иванов. Те са застъпили "на бойна нога" от 1 юни на 14- те поста на ивицата. Имат на разположение лодкар и линейка, а сигнализзацията им и това лято е зелено, жълто и червено, съобщава "Труд". 
Сред плажните спасители и тази година има оперен певец, но няма нито една дама. Строителите, които временно са захвърлили шпаклите, обясняват, че през лятото зидариите по морето са забранени и затова са се преквалифицирали във вървежна за сезона професия.

За монокините по плажа все още забрана няма. Предстои общинският съвет в Бургас да разгледа писмото на деветимата евангелски пастори, които настояха да бъдат глобявани дамите без горнища.

На Северния плаж е поставена метална ограда, която да отделя желаещите да трупат тен без бански. Така славният Евин плаж от близкото минало е възстановен. Металната ограда се пробива трудно, така че тайни наблюдателници са изключени, коментираха бургаски зевзеци. В миналото оградата бе от дърво и бе нарешетена от мераклии.