Пловдивските червени искат свикване на Национален съвет

Мисия Пловдив

18-06-2013, 09:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Обявиха се и за незабавно преразглеждане на назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител

Незабавно да бъде преразгледано решението на Министерски съвет за назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител. Това поискаха в Декларация до Изпълнителното бюро и до НС на БСП от ръководството на Областния съвет на БСП Пловдив, председателите на общински и районни съвети на БСП и народните представители от Пловдивска област.

Преди седмица пред националното ръководство ние изразихме своите притесненията, че назначаването на г-н Каймаканов ще провокира недоволството не само на нашите членове и симпатизанти, но и на пловдивската общественост, коментира Георги Гергов, Председател на  ОблС и ГС на БСП в Пловдивска област. Заявихме,  че няма да се съгласим с това назначение, защото то ще доведе до крах на доверието в БСП и обезличаване на структурите ни, категоричен е лидерът на социалистите .

На заседанието бе изразено притеснението, че от страна на националното ръководство липсва аргументиран отговор защо в Пловдив БСП, Коалиция за България и всички, които ни  подкрепиха на тези избори  бяха  предадени. Ясно е, че няма чуваемост на исканията ни в Националното ръководство и че то не се съобразява с мнението ни и ние няма как да го обясним на нашите членове и симпатизанти, пише още в декларацията.

При вземането на решения в БСП винаги е имало демократичност и откритост. Нарушена е  процедурата за публично издигане и обсъждане на кандидатури и затова  ръководството на БСП в Пловдивска област взе решение, че при назначаването на Венцислав Каймаканов БСП в Пловдивска област няма да предлага свои представители за Областна управа.

С оглед на все по-нарастващото напрежение настояваме за спешно свикване на Националния съвет на БСП, с искането да се обсъди създалата се ситуация. Настояваме аргументите ни да бъдат отчетени, защото ние, социалистите по места най-добре познаваме обстановката и можем да предложим верните решения  се казва в заключение в  приетата декларация.