Арда отнесе кола с млад мъж в нея

Животът

18-06-2013, 12:57

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Хасковлията се бори за живота си до край, успя да се спаси по чудо

Хасковлия се размина на косъм от смърта. Той бе повлечен от водите на река Арда заедно с автомобила му край Маджарово. Инцидентът станал вчера около 19, 00 часа, когато започнало контролираното изпускане на водите от ВЕЦ "Студен кладенец". Нивото на Арда започнало много бързо да се покачва. Хасковлията видял как реката повлича колата му, която била паркирана край брега.

За да спаси возилото, той взел ключовете и хукнал да го премести на безопасно място. Тичайки към автомобила обаче изпуснал ключовете и в паниката си не могъл да ги намери. Младият мъж не се отказал и се шмугнал в колата през багажника.

Влизайки вътре капакът се затворил и хасковлията се оказал в капан. Въпреки ужаса, той успял да позвъни на спешния телефон 112. До идването на пожарникарите, борейки се за живота си, мъжът счупил задното стъкло на автомобила си и успял да се измъкне. Той е с порезни рани, но жив. Минути след това на място дошли пожарникарите, които успели да изтеглят и автомобила от водите на Арда, пише haskovo.info.