Синодът се моли за покаяние на "заблудените" гейове

Общество

18-06-2013, 14:26

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Светият синод се обяви против столичния гей парад

От църквата категорично искат отмяна на предстоящия гей парад

След като вчера Светият Синод подкрепи петиция срещу гей парада в събота, днес митрополитите излязоха и със свое официално изявление.

 

В него се казва категорично, че всяко нарушаване на Божиите заповеди сериозно уязвява душевния мир и хармоничното развитие на човешката личност. Оттам произлизат и всички останали междуличностни, семейни и обществени разстройства и конфликти.

 

Хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността са противоестествено и особено вредно нарушаване на Божията повеля и благословение на брачната любов между мъжа и жената., се казва в позицията на Синода. Нетрадиционната сексуална ориентация противоречи на библейския разказ за произхода и призванието на хората.

 

Светият Синод заявява, че всяко противоестествено взаимоотношение между двата пола или между представители на един и същи пол, представлява обезценяване на човешката личност и лишаване на човека от възможността да се богоуподобява и спасява.

 

Затова, подчертават митрополитите, призоваваме властимащите да отменят провеждането на предстоящия гей-парад, тъй като то заплашва моралните устои на обществото ни, както и здравето на нашите деца и на българската нация като цяло. Молим Бога да даде начин на покаяние на всички, които се намират под действието на горните заблуди и страсти, да им прости съгрешенията и да ги облече в нетленната дреха на Своята правда, завършва изявлението си Светият Синод.