Добро утро, Пловдив! Започваме с много слънце и...протест

Мисия Пловдив

19-06-2013, 06:35

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Точно в 8 часа недоволни пловдивчани ще окупират Областна управа

Добро утро, Пловдив. И днешната сряда ще започне с протест. Недоволни от назначението на Венцислав Каймаканов се събират точно в 8 часа пред сградата на Областната управа, за да поискат оставката му. А не я ли получат... Няма отказване. Те се заканиха, че ще издигнат и палатков лагер, но няма да отстъпят до постигане на целта си.

Вторият протест за деня отново е в 18 часа пред сградата на общината.

Освен град на протести Пловдив днес ще е и град на култура.

Точно в 9 часа кметът Иван Тотев и почетният консул на Италия в Пловдив г-н Джузепе де Франческо ще открият българо-италианския форум БЪДЕЩЕТО НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ГРАДОВЕ В КОНТЕКСТА НА ИНИЦИАТИВАТА "ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА". Конференцията се организира от Общинска фондация "Пловдив 2019", ще е цял ден в Новотел Пловдив, Зала "Пловдив 1".

Сцената на Античния театър пък ще предостави една истинска сензация за пловдивските любители на класическата музика. Откриването на традиционния Оперен фестивал под тепетата е в 21 часа и обещава грандиозна премиера на шедьовъра на Джузепе Верди "Атила". А изненадата е - редом със звездния състав тази година, привлечен специално за първото изпълнение на операта, на пловдивска сцена ще видим и една по-необичайна звезда - Ганстър, 13-годишен чистокръвен бял англо-арабски кон. Заповядайте!

И малко информация за времето – чака ни много, много, много слънце. Максимални температури между 32 и 37 градуса, в Пловдив живакът ще стигне 34 градуса.