Полицаи отказват да охраняват политиците

Общество

19-06-2013, 09:11

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От Синдиката на МВР обявиха, че е необосновано се харчат пари за охрана на политици и политически централи

Според Синдиката на МВР е необосновано се харчат пари за засилена охрана на партийни централи и фигури.

"С оглед на финансовите и икономически възможности на част от политическите партии, от страна на МВР, други държавни органи и институции необосновано се изразходва ресурс за разширено обезпечаване охраната и физическата защита на отделни политически фигури и партийни централи. В българското общество всички сме равни и всички имаме равни права и задължения", се казва в отвореното писмо на МВР до медиите.

По този повод позицията на синдиката е, че има членове на обществото, които смятат, че заради "принадлежността им към някой формални и неформални съвкупности, могат да черпят повече блага, повече права и се чувстват освободени от граждански задължения".

От друга страна обединението на работещите в силовите структури подчертава, че все повече се понижава е мотивацията на служителите в МВР да застават с "лицето и гърдите си пред една или друга партийна централа и да защитават от народната "любов" представители на политическият елит. В писмото остро се осъждат провокациите и се подкрепят „справедливите социални и икономически искания на гражданите."

Синдикатът на служители в МВР напомня в писмото си на политиците и уверява обществото, че служителите в МВР не са частни служители, обслужващи интересите на една или друга политическа партия или коалиция. Служителите в МВР са част от българското общество и са изцяло и единствено в служба на обществените интереси. Подчертавайки подкрепата си към справедливото недоволство синдикатът допълва, че в шествията участват и техни приятели, близки и семейства.