Предпазвайте се от слънцето с храна

Ето някои много полезни за кожата продукти

Всеизвестно е, че най-добрият начин да се предпазите от ултравиолетовите лъчи на слънцето са защитните лосиони.

Ново изследване на учени обаче показва, че някои храни също ви пазят от изгаряне.

Черният шоколад през лятото има подобен на лосионите ефект. Специалистите препоръчват 20 грама шоколад с високо съдържание на какао всеки ден в продължение на 12 седмици.

Друг продукт, с който може да защитите кожата си от слънцето, е доматът. Антиоксидантите в червения зеленчук правят кожата по-устойчива на слънчеви лъчи. Доматите, минали през термична обработка съдържат повече защитни вещества от пресните домати.

Морковите, богати на бета каротин, също предпазват от слънчево изгаряне. Оранжевите плодове и зеленчуци като цяло са полезни за кожата през това време от годината. Наблягайте на сладки картофи, манго, кайсии, дини и зелени зеленчуци като спанак, броколи, които съдържат много бета каротин.

Витамините C и Е също са препоръчителни, тъй като убиват свободните радикали, които разрушават клетките вследствие на силното слънце. Тях можете да откриете в цитрусовите плодове, кивито и касиса.