Българи спечелиха турнир по бридж в Албена

Спорт

19-06-2013, 09:29

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Деси Попова и Росен Гунев спечелиха европейска титла в Остенде

Приключи двойковият турнир за купа "Жилфондинвест" в рамките на 31 Международен бридж фестивал "Албена 2013". В него участваха както едни от най-силните български състезатели, така и бриджьори от Русия, Казахстан, Япония, Беларус и Румъния. Победители станаха двойката Калин Караиванов/един от най титулуваните с медали от световни и европейски първенства български състезатели/ и Венелин Великов/и двамата от Варна/. Втора е силната софийска двойка Антон Антонов и Борил Добродолски, а трети - държавните шампионки при жените Стефани Паскалева и Мери Рибарска/също от София/.
Днес от 15 часа е вторият двойков турнир/на импове/ за купа"Карлсберг",а утре също от 15 часа предстои отново двойков турнир/датска система/

В същото време стана ясно, че България е спечелила европейска титла в Остенде, Белгия в лицето на двойката Деси Попова и Росен Гунев. Те се класираха първи сред най-добрите 220 двойки от Стария континент, което е тяхна вече трета европейска титла. Доказателство за силата на българския бридж е и бронзовият медал на Захари Захариев/София/, завоювал приза си заедно с турската състезателка Саер Нетси.