Здравко Димитров: Трябва задължителен психотест за депутатите

Мисия Пловдив

19-06-2013, 13:41

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

ГЕРБ не организира протестите, заяви народният представител в Пловдив

ГЕРБ реши да напусне парламента. Ще се върнем в залата само при обсъждането на изборния кодекс и на някои социални закони, заяви в Пловдив депутатът Здравко Димитров.

Сега с процедурни похвати тройната коалиция от БСП, ДПС и Атака подкрепят само закони, които обслужват техните интереси, каза народният представител от партията на Бойко Борисов.

Гарантирам, че ГЕРБ не участват в организирането на протестите. От Пловдив аз заявявам, че не съм пратил в София и един човек, заяви Димитров.

Относно общински съветници и районни кметове, забелязани сред недоволните, той коментира, че това е тяхно право.

По мнението му хората искат смяна на модела, оставка на правителството и нови избори. Доверието към парламента е изчерпано. При нов вот ние пак ще спечелим, убеден е депутатът.

През зимата 1500 човека протестираха на Орлов мост. Тогава Борисов съобщи, че връща властта. Сега на улицата са хиляди. БСП не я дават. Сигурно чакат хората да влязат в Народното събрание и тогава ще излязат, коментира лидерът на партията в Пловдивско.

На въпрос на репортер за новия изборен кодекс, той отвърна, че народните представители трябва да минат задължителен психотест. Не може един кандидат-шофьор да държи подобен изпит с часове, а човек, който решава съдбата на хиляди – не. Ако сега се направи психотест в парламента, то в него ще останем едва 70%, посочи той.

Прав е Стефан Данаилов като казва: Нещо им става като идат на трибуната, разказа Димитров.

По думите му в залата на парламента "един депутат напада жени, друг си говори...".