В "Нафтата" се извъртяха: ЦСКА да си решава проблемите без нас

Спорт

19-06-2013, 14:52

Автор:

Васил Хаджийски, Sportline.bg

Всичко от Автора

"Няма сделка с Ганчев за лиценза ни, би било прекалено болезнено", каза Николай Тодоров пред Sportline.bg

"Няма сделка между Гриша Ганчев и Николай Филипов за Нефтохимик". Това заяви пред Sportline.bg членът на УС на "шейховете" Николай Тодоров. По този начин той отрече появилата се по-рано днес информация от собственика на клуба от Бургас Николай Филипов, че "шейховете" са готови да дадат лиценза си на ЦСКА. Тодоров заяви, че е упълномощен да говори от името на собственика на бургазлии, който явно на този етап няма намерение да прати клуба в небитието.

"Говорих със собственика на Нефтохимик. Той е отворен за преговори. Но не да даваме лицензи и т.н. Не можем да допуснем подобно нещо втори път. Ще е прекалено болезнено. Знаете, че бях председател на фенклуба и от тази гледна точка нося отговорност към хората в Бургас. Ясно ви е как преди време Черноморец ни взе лиценза. Поехме властта в Нефтохимик, за да го има клуба, а не да ни го вземат. Ето, сега момчетата се готвят, утре ги пращаме на лагер. За какво е всичко това, ако ще си даваме лиценза? Да, буквално драпаме да спасим Нефтохимик, нужният ни бюджет не е като този в "Б" група, но се надяваме нещата да се оправят. Ето днес имахме среща със кмета на Бургас Димитър Николов, помолихме го за съдействие. През септември очакваме собственикът на Лукойл за преговори. Към тази среща са насочени най-големите ни надежди. Изход, като този, който предлагат от ЦСКА, би бил много жалък. Щом си имат проблеми, да ги оправят. Но не с цената на нашето бъдеще", каза Тодоров.

Припомняме, че по-рано днес се появи изказване на собственика на Нефтохимик, в което той казва, че е възможно Нефтохимик да даде лиценза си за "А" група на ЦСКА, а бургазлии да останат във втория ешелон. Относно противоречивите информации, идващи от лагера на "шейховете", Николай Тодоров каза:
"Някаква журналистка ми звъня, но не пожелах да говоря с нея. Явно е пробвала и с нашия собственик. Има ли аудиофайл от това изказване, което е написала. Вие сами си преценете на кого да вярвате".

Още спортни новини тук