И от НФСБ излязоха на протест срещу кабинета

Шествието премина по столичния бул. "Витоша"

Протестното шествие на НФСБ преминава по пешеходната зона на бул. "Витоша". Недоволните граждани скандират "Еничари", "Мафия", "Червени боклуци" и "Долу ДПС".

Протестиращите около 500 души са издигнали плакат с изображение на Волен Сидеров като пионер, застанал до чук и сърп, на който пише ПП "Юруш" и отдолу като лозунг: "Да продадем България". В самото начало на шествието има плакати, на които пише мисълта на Николай Хайтов "Изтървем ли България, изтървали сме всичко".

Временно беше спряно движението на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий” и бул. "Витоша” заради преминаване на колоната. В момента тя пресича бул. "Патриарх Евтимий” и се движи бавно по пешеходната пътека на бул. "Витоша”. Има човек, който координира участниците в шествието за безопасното придвижване на колоната.

Протестиращите спират от време на време, като заедно с тях вървят полицаи, които образуват жива верига за безопасно преминаване на шествието. В митинга участват Валери Симеонов и Валентин Касабов.

Към 17:30 протестиращите стигнаха до Съдебната палата. Спряно беше движението на бул. "Витоша" и ул. "Алабин", за да могат протестиращите да преминат безопасно кръстовището.

С освирквания и скандиранияшестващите пристигнаха към 18:00 часа пред Министерския съвет, откъдето след около 15 минути се отправиха към Народното събрание.