Партия ГЕРБ няма намерение да яхва протеста

Мисия Добрич

19-06-2013, 18:04

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Реваншизмът на БСП и ДПС е проличал още в началото на работата на НС

Депутатите от ГЕРБ от Добричка област Румен Иванов и Желязко Желязков дадоха днес пресконференция, на която обясниха защо не са в пленарна зала.

„За нас 42-то Народно събрание е делегитимирано. Гражданите и президента вече са свалили своето доверие от него. С днешното внесено решение за отмяна на решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС, ние преценихме, че нашето място не е в парламента, защото не може да бъдем подлагани на поредната гавра, на която подлагат всички български граждани, а в частност и депутатите от ГЕРБ”,заяви Румен  Иванов.
Партия ГЕРБ няма намерение да яхва протеста, който е справедлив. Не подлежат на коментар бележките, които се правят от различни политически сили, допълни той.„Няма нищо истинно в тях. Те са проява на панически ужас, който БСП, ДПС и Атака изпитват от това, че сътвориха това правителство чрез една нова тройна коалиция, каза още Иванов.
Той допълни, че сега с това, което се случва, се слага край на направеното до момента от предходното правителство и се почва с реваншизъм. В нито една европейска държава няма сливане на контраразузнавателна служба със такава като ГДБОП, посочи Иванов. Той каза още: „Вместо кабинетът да започне да работи и Народното събрание да приема законопроекти, с които да подпомага работата на кабинета, и да се постигнат справедливите искания на българските граждани”, е внесен законопроект за промяна Закона за ДАНС. „С този закон не само не се постига деконцентрация на власт, напротив съсредоточава се изключително много власт в една служба, в ръцете на един определен човек”, заяви депутата.

Румен Иванов и Желязко Желязков се опасяват, че развалянето на сделки за замени, направени в Добричка област при тройната коалиция, няма да бъде доведено  докрай от новите управляващи.
"Под въпрос е дали заместник-министърът на земеделието Бюрхан Абазов, който беше на този пост и преди, ще държи тези
земи да бъдат върнати на държавата", заяви още Румен Иванов.
Все още не е решен казусът със земята на курортния комплекс "Русалка", каза Желязков, който е бивш областен правител на Добрич. Той припомни, че докато е бил на поста, е оспорил заповеди на своя предшественик от ДПС, и терени с обща площ около 80 декара върху крайбрежната алея между Балчик и курорта "Албена" вече са върнати на държавата.