Ден 6: "Волен e свиня - на ДПС слуга"

Мисия Бургас

19-06-2013, 20:03

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

100-ина души искаха оставка на правителството днес

"Днес беше кулминацията на политическата наглост на неполитиците ни! Ние не искаме извинения! В белите държави за такъв грандиозен гаф моментално се подава оставка!", така коментираха днес протестиращите в Бургас изказванията на политиците в пленарна зала по казуса Делян Пеевски за шеф на ДАНС. 

Около 100-ина души се събраха на мирния протест пред общината. Присъстващите поискаха за пореден път оставката на правителството, а част от хората обясниха, че наглостта и липсата на морал от страна на депутатите от ДПС ги е провокирала да излязат на площада. На митинга бяха дошли хора с малки деца, пенсионери, хора в инвалидни колички. 

"Волен свиня - на ДПС слуга", "Волен - фес долен" и "Протест срещу геноцида на народа" бяха сред лозунгите в шестата вечер от националните протести. Малко момченце държеше плалат с надпис "Когато нечестивите са на власт, беззаконието се умножава, но праведните ще видят падението им", видя репортер на burgas.utre.bg.

"Протестираме срещу тези, които за сетен път влязоха във властта и се опитват пак да разпределят  на този или онзи ще дадем толкова пари. Българският народ иска възраждане на икономиката, на селското стопанство", каза един от протестиращите, който бе сред най-постоянните на зимните протести. 

Млад бургазлия носеше плакат-послание към всички бургазлии, които предпочетоха да останат встрани от митинга - "Експертното правителство благодари на всички непротестиращи за подкрепата. Всеки народ заслужава съдбата си". Макар и малко недоволните обещаха и утре да излязат на площада. 

Петима униформени следяха за нередности, но до инциденти не се стигна.