Любо Пенев поема ЦСКА-Нефтохимик

Спорт

20-06-2013, 00:28

Автор:

7 дни спорт

Всичко от Автора

Държавният селекционер вече се е договорил с Христо Стоичков

Любослав Пенев е на път да се завърне като треньор на ЦСКА! Държавният селекционер вече е договорил подробностите с новия президент на червените Христо Стоичков. Самият Ицо искал да делегира треньорските функции на друг човек, защото при новата ситуация няма как да съвместява работата си по костюм с тази по анцуг. Зад варианта с Чичовото са и всички нови инвеститори в ЦСКА. Единствено Гриша Ганчев се дърпал, защото имал известни резерви към възможностите на Любо като клубен треньор. Както е известно, преди да поеме националния отбор, Любо направи Литекс шампион, но след провала в Европа Ганчев му показа вратата. Все пак преди това бизнесменът уреди като “неустойка” работа на Пенев като национален селекционер.

Най-сериозното изискване на Чичовото, за да се завърне в ЦСКА, е Димитър Борисов и Иво Иванов да не присъстват под каквато и да е форма в управата на клуба. Пенев е в невиждан конфликт с тандема от “Титан”, след като перничаните навремето го уволниха от ЦСКА. Преди това бизнесмените го направиха и за смях. След загуба в Ловеч с 0:2 Чичовото отстрани от първия състав 12 футболисти. Ден по-късно всичките до един отново тренираха по нареждане на Борисов. Това подпали конфликт между треньора и собствениците на ЦСКА. Накрая те му показаха вратата с обяснението, че легендарният №9 провалял селекцията, защото... не си вдигал телефона. След последните договорки между “Титан” и Гриша Ганчев обаче е почти сигурно, че Борисов и Иванов няма да останат в новото АД, така че поне по тази линия проблемът на Любослав отпада.

По-сериозен ще му е този с Гриша Ганчев. Чичовото настоявал в ЦСКА да дойдат всичките петима национали от Литекс, за да може той да работи с тях по-дълго време от годината. Става дума за близнаците Миланови, Николай Бодуров, Сашо Цветков и Симеон Славчев. Пенев държал също така и на Армандо Ваюши. От Ловеч обаче категорично отказвали подобен вариант, защото искали и те да изградят боеспособен отбор. Заради това и в новия ЦСКА няма да идва никой от тримата под Гриша Ганчев в клуба – Трифон Попов, Величко Дихонов и Стойчо Стоилов. Пенев обаче имал уверението на Стоичков, че ще успее да убеди Гриша Ганчев да прати в ЦСКА поне 4 от исканите от Чичовото момчета.