Ицо ще пази акциите на ЦСКА, влиза нов спонсор

Спорт

20-06-2013, 03:04

Автор:

Алекс Антонов

Всичко от Автора

Гриша Ганчев иска Литекс-шампион, не пуска Георги Миланов на "Армията"

Гриша Ганчев влиза в ЦСКА! Неофициално обаче, защото иска да направи шампион от отбора на…Литекс, твърди в новия си брой „7 дни спорт”. Ловешкият олигарх е част от карето, което ще дава пари на „Армията”. Ще го прави обаче чрез автомобилния си завод, който подобно на ВТБ Кепитъл в Левски ще е нещо повече от спонсор в ЦСКА. Другите трима души, които ще изливат пари в Борисовата градина държат засега да останат в тайна. Един от тях обаче ще е Емил Димитров. Бившият депутат от ГЕРБ ще даде лиценза за Б група на неговия Чавдар „Етрополе“ на Нефтохимик. Както вече стана ясно пък бургазлии ще преотстъпят своя елитен лиценз на червените.

Ганчев ще е в ролята на спонсор до Нова година. Ако дотогава Димитър Борисов и Иво Иванов спазват ангажиментите си за разчистване на дългове, ловешкият олигарх ще се ангажира по-сериозно с червените. Дотогава нито един от тримата му довереници в Ловеч – Величко Дихонов, Трифон Попов и Стойчо Стоилов няма да се местят към София. Същото важи и за звездите на тима. Най-много две от тях ще преминат в ЦСКА. Топ-звездата Георги Миланов обаче остава в Ловеч.

Сигурно е, че ЦСКА няма да играе в евротурнирите, след като вземе лиценза на Нефтохимик. Христо Стоичков пък става президент, който ще притежава акциите на клуба. Треньор ще е Любослав Пенев.