Повдигат ново обвинение срещу Цветанов заради "бебето във фризера"

Най-доброто от печата

20-06-2013, 06:32

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Престъплението е за използване на СРС не за целите, за които е събрана.информацията

Върховната касационна прокуратура (ВКП) е отменила постановлението за отказ за образуване на досъдебно производство по т. нар. случай "Горна Оряховица", научи "Правен свят".

Става дума за публичното четене от парламентарната трибуна на информация, събрана със СРС, което устрои на 3 декември 2010 г. бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. На базата на подслушани разговори между лекари в болницата на Горна Оряховица, министър Цветанов обвини медиците, че умишлено са оставили да умре жизнеспособно новородено. Много преди да се окаже, че лекарите не са извършили престъпление, прокуратурата бе сезирана със сигнал за извършено престъпление от министър Цветанов по чл. 145а от Наказателния кодекс - използване на СРС не за целите, за които е събрана.

Софийската градска прокуратура (СГП) обаче отказа да образува наказателно производство с постановление на зам.-градския прокурор Божидар Джамбазов, потвърдено от прокурора Бранислав Славов от Софийската апелативна прокуратура.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен