Хубав ден! Събитията в Пловдив днес

Мисия Пловдив

20-06-2013, 06:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Седми протест и дело срещу Георги Сарай

Времето ще е отново слънчево, но няма да е толкова горещо. В Пловдив максималната температура ще е 32 градуса, минималната – 19.

Протестът е обявен за 18.30 часа пред сградата на Областна управа.

От 15.30 часа в 9 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа жалбата на Георги Сарай спрямо отказа на Пловдивския районен съд да измени взетата му мярка за неотклонение задържане под стража. Той бе задържан по време на февруарските протести срещу ЕВН. На 25.02.2013 г. в съучастие с Николай С. и Иван Б. са направили опит да запалят имущество със значителна стойност – сграда на „КЕЦ Пловдив Север”, собственост на „ЕВН България Електроразпределение” АД, като деянието е останало недовършено по независещи от волята им причини. На 08.03.2013 г. в гр. Пловдив той е държал 33,6 г. марихуана на стойност 201 лв. На същата дата те се подготвяли да запалят имущество със значителна стойност – сграда на ул. „Павликенска”, собственост на ЕВН.

От 16 часа в 9 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа жалбата на Райчо Иванов спрямо взетата му от Асеновградския районен съд мярка за неотклонение  “Задържане под стража”. Той е обвинен за това, че на 07.06.2013 г. в с. Тополово е проявил жестокост към куче, като му е причинил противозаконно смърт, като деянието е извършен с особена жестокост и на публично място.

Съдът ще гледа и две дела срещу Григор П. И Есад Ш, които са давали кредити срещу лихва, без да имат разрешение за това. Общо раздадените кредити са над 300 000 лева.

В ЦДГ “Елица” в район Западен стартира проект „Светът като детска площадка“. Това е стажантска програма за млади хора от различни страни и се провежда за втори път в Пловдив. Малките възпитаници ще могат да се научат да бъдат толерантни към хора от различни страни и етноси. Ще учат английски език то в пряк контакт с хора от други националности.

В проекта ще участват  600 деца, родители и учители от Пловдив.

В 11.30 часа в залата на община Пловдив ще има пресконференция във връзка с гостуването на премиерната пиеса на Явор Гърдев “Почти представление” от Итън Коен. С Гърдев ще присъстват и изпълнителите на двете главни роли – Михаил Билалов и Георги Стайков, както и заместник-кметът Стефан Стоянов.

Сдружение за колективно управление на авторски права „Музикаутор“ и организаторите на 359 Хип-хоп фестивал 2013 правят пресконференция по случай предстоящ концерт в Пловдив на световно известните изпълнители RICK ROSS Ciara. Брифингът ще бъде в "Санкт Петербург" - Пловдив, зала Пълдин в 15 часа. Ще бъдат обсъдени и авторските права на творците у нас.