Трансферен блъф №3 за Ботев: Набелязан е Мартин Петров

Спорт

20-06-2013, 11:21

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ръководството на канарите иска крилото в лятната си селекция

Нов трансферен блъф около Ботев се появи днес. След информациите от преди няколко месеца, че пловдивчани искат да привлекат Валери Божинов и Валери Домовчийски, сега се появи още един подобен хит.

Спортно-техническият щаб на Ботев (Пловдив) е набелязал поредният футболист, вдъхващ респект за българския футбол, пише "7 дни спорт". Треньорът Станимир Стоилов и компания се ослушват за възможността да подсилят отбора с един от най-големите играчи радвали цяла България през последните 15 години - Мартин Петров.

Идеята за привличането на 34-годишният нападател е назряла преди повече от месец, след като се бяха появили индикации, че той няма да остане в Еспаньол през новия сезон. Преди броени дни окончателно се изясни, че бъдещето на врачанина не е свързано с клуба от Барселона.

Петров премина в Еспаньол през зимата, но каталунците решиха да не се възползват от възможността да удължат договора му с още една година. Така опитният офанзивен футболист напусна тима от Примера, който ще трябва да му плати компенсация в размер на 100 хил. евро, заложена в контракта му с испанците.

Според запознати от Ботев ще изчакат известно време, защото се очаква Петров да потърси ново предизвикателство в чужбина. Ако обаче Марто не получи достатъчно интригуващо предложение зад граница и изрази готовност да се завърне у нас, от Ботев ще опитат да го изкушат с примамлива оферта.