Карловски дарования с награди от кмета

Животът

20-06-2013, 12:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изтъкнатите ученици получиха грамоти и книги

Победителката в конкурса “Царица на Долината на розите” Златка Чомакова и нейната І-ва подгласничка Николета Йорданова от СОУ “Васил Левски”, както и ученикът от СОУ “Христо Проданов” Дзаньо Минев, спечелил три награди от два престижни конкурса, бяха наградени от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов.

Той връчи на изтъкнатите ученици грамоти и луксозно издание на книгата “Братята в българската история”. На специална пресконференция учениците присъстваха заедно с директорите на училищата и техни близки.

Златка Чомакова и Николета Йорданова завоюваха отличията си на конкурс, проведен в Казанлък, в който участваха представителки от 6 общини от Долината на розите. Осмокласникът Дзаньо Минев е получил първа награда в Международния конкурс “Заедно в ХХІ век” в раздел “Викторина” и втора в раздел “Реферати”. Наградата от този конкурс е едноседмична почивка в Международния детски лагер в Камчия. Другото отличие, което момчето е получило е първа награда в Националния конкурс “Куба – далечна и близка” в раздел “Реферати” с разработка по темата “Моята първа книга на български за Хосе Марти”.