Как любовта към природата се превръща в бизнес

Добруджанци

20-06-2013, 12:19

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Тихомир Стоянов прави всеки квадратен метър, малко райско кътче

36-годишният добруджанец Тихомир Стоянов вече повече от десет години е управител на семейната фирма „Ландшафт” ООД. Основната й дейност е производство и търговия с декоративна растителност, външно и вътрешно озеленяване, проектиране, изпълняване и поддържане, изграждане на алпинеуми, водни площи и поливни системи.
В първите години  на демокрацията родителите му тръгват с този бизнес и идва моментът, когато управлението минава в ръцете на сина им. През този период Тихомир се жени, раждат му се 2 деца. Вече във фирмата активно се включва и съпругата му Жечка Стоянова. Тя ръководи звеното за поддръжка на създадените вече обекти от Тихомир. Майка му и баща му се занимават с разсадника в с. Приморци. Там е „фабриката” за цветя и храсти, които поемат пътя към почти цяла североизточна България. На 20 души Тихомир осигурява всеки ден работа.Той се гордее с изградената от неговата фирма  напоителната система в централната част на Добрич, зелените площи в комплекс „Изида”, Розариума в Градския парк „Св. Георги”, базата на Агрохимикали, озеленяването около новият магазин „Лидл”. Фирмата е изпълнител на озеленяването на крайбрежната панорамна пешеходна алея във Варна, както и Алея 1 в морския град. Десетки са благоустроените обекти в курорта Златни пясъци, Сливен, Бургас и др.
Сега погледът му е отправен към нови проекти в Добрич за да стане градът ни по зелен и цветен, примамливо място за отдих и развлечения.