Барозу иска да знае лично от Орешарски какво се случва

Утре премиерът ще разговаря на четири очи с председателят на ЕК

Барозу иска да разбере лично от Орешарски какво се случва в България и ще постави въпроса за върховенството на закона. Това обяви говорителят на Европейската комисия Марк Грей.

Утре министър-председателят Пламен Орешарски ще обяснява на четири очи на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу какво става в България и как може то да свърши.

На втория ден от протестите Комисията подчерта в специално изявление, че българското общество е "разтревожено за върховенството на закона" и че са "нужни политики и процедури които да вдъхват доверие на българския народ". Според изявлението се очаква Барозу лично до предаде това послание на Орешарски.

В официалния дневен ред на срещата между председателят на ЕК и премиера е подготовката на Европейския съвет в края на другата седмица. Той ще се занимава с младежката безработица и финансирането на малките и средните предприятия.

Утре Орешарски ще се срещне и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпьой.

Очаква се министър-председателят да започне двудневното си посещение в Брюксел днес следобед и да се срещне с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и с българските евродепутати, предаде в. "Труд".