Ролята на жените в бизнеса дискутираха в БСУ

Парите

21-06-2013, 12:15

Снимка:

БСУ

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Предишните издания International Women and Business Group провежда в Македония, Турция и Босна и Херцеговина

Корпоративна лоялност, умение да се балансира в динамичната бизнес среда и воденето на успешни преговори са част от предимствата, които правят жените по-добри мениджъри от мъжете.

Върху тези предимства акцентира Симона Първанова, мениджър на един от моловете в Бургас, в международната конференция за жените и бизнеса от балканските страни. Бизнес дами и университетски преподаватели от осем държави взеха участие във форума "Жените в сектора на услугите", който се проведе в Бургаския свободен университет.

"Радвам се, че International Women and Business Group избраха БСУ за домакин на четвъртото издание на Конференцията", каза доц. д-р Милен Балтов, зам.-ректор по УД на БСУ.

Участниците дискутираха въпроси, свързани с ролята на жените в бизнес управлението, предприемачеството и в областта на висшето образование.

"Целта на конференцията е да се провежда в различни балкански страни, където да се говори за проблемите на жените в бизнеса, техните права и трудната им реализация в корпоративния мъжки свят", каза проф. д-р Къймет Чалъюрт от Тракийския университет в Одрин.

Предишните издания International Women and Business Group провежда в Македония, Турция и Босна и Херцеговина, а следващото - 5-то ще се проведе в Белград, Сърбия. Домакин ще е Университетът АЛФА.